Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

Op deze pagina

De zus van gendrager Christien is bereid om ons iets te vertellen over de problemen die Christien gehad heeft met haar tanden. De problemen zijn nu gelukkig van de baan, maar eenvoudig is het niet geweest.

Het is etenstijd op de verpleegafdeling van het Katwijkse Huntingtoncentrum Topaz Overduin. Ankie, niet haar echte naam, ligt in een langwerpige kuipstoel waar ze niet uit kan vallen omdat die zo diep is. Haar benen schoppen wild omhoog, haar hoofd en ogen draaien van links naar rechts. 

Hoe B.J. Viau omging met zijn gecompliceerde gevoelens na een gunstige testuitslag.

Een erfelijke ziekte brengt veel onrust met zich mee. Heb je de ziekte wel of heb je de ziekte niet? Hoe ga je om met de kans dat je zelf ziek kunt worden? Dat de ziekte (nog) niet behandelbaar is, wat doet dat met je? Psychologe Sanne van Rijn sprak hierover met psychotherapeut en hoogleraar met emeritaat, Aad Tibben.

Corrie de Jong vertelde onlangs aan de Leeuwarder Courant over Huntington, de erfelijke en ongeneeslijke ziekte waar veel families liever niet over praten. Zij heeft de ziekte niet, maar haar broer Gerrit wel. Net als andere familieleden. De impact is groot, of je het nu wel hebt of niet

Muziektherapeut Marlies Brandt schrijft in dit artikel over de positieve effecten van muziektherapie.

Het volgende verhaal is een interview met Marion Wentink die een boek schreef met de titel 'Huntington, het best bewaarde familiegeheim'.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij