Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

De Vereniging verzorgt op verzoek klinische lessen voor diverse beroepsgroepen, waaronder zorginstellingen, opleidingen voor verpleegkundigen, thuiszorg, opleidingen etc.

Doel

Het doel dat de Vereniging wil bereiken is bekendheid geven aan de ziekte van Huntington, de psychosociale problemen rondom de ziekte bespreken en handreikingen bieden om te komen tot een optimale zorg van een Hunting­tonpatiënt en zijn familie.

Doelgroepen
De klinische lessen worden gegeven aan professionele hulpverleners werkzaam bij intra- en extramurale instellin­gen op het gebied van de gezondheidszorg, zoals verpleegkun­digen, fysiotherapeuten, logopedisten, activiteitenbege­leiders, artsen, specialis­ten, thuiszorg-, mantel- en overige zorgorganisaties.

Ook voor opleidingen verzorgt de Vereniging klinische lessen, bijvoorbeeld voor HBO-V studenten, MBO of ROC- studenten in de gezondheidssector. De Vereniging van Huntington kan ook een belangrijke rol spelen bij interne opleidingen in de gezondheidszorg. In samenwerking met de docenten klinische lessen kan een intern opleidingstraject voor Huntington-zorg samengesteld worden.

Inhoud les
De samenstelling van de klinische lessen wordt in overleg met de docent klinische lessen vastgesteld. Er wordt gekeken naar de doelgroep en specifieke verwachtingen. Vervolgens worden inhoud en werkwijze vastgesteld en besproken. De lessen worden veelal ondersteund door speciaal hiervoor gemaakt beeldmateriaal.

Door wie?
De lessen worden gegeven door docenten (zowel ervaringsdeskundigen als professionele hulpverleners) van de Vereniging van Huntington, die daarvoor een unieke opleiding hebben gevolgd.

Locatie en groepsgrootte
Een les kan binnen uw eigen zorginstelling gegeven worden of in een door de lesaanvrager te huren vergaderaccommodatie. Aan de groepsgrootte is geen maximum verbonden.

Kosten
De lessen worden door de docenten op vrijwillige basis gegeven. Als tegemoetkoming in de kosten vraagt de Vereniging per les € 125 voor een les van 2 tot 2,5 uur. Voor een les van twee dagdelen wordt een bedrag van € 200 berekend. Dit bedrag is inclusief de reiskosten van de docent(en) en een informatiepakket t.w.v. € 25,50. U ontvangt hiervoor een factuur.

Meer informatie

Voor meer informatie bel dan het Landelijk Bureau op 06 1118 5645 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij