Ingrid van Roosmalen schrijft een fictieve roman over leven met de ziekte Huntington. Voor de vorming van de karakters in haar verhaal en het checken van medische feiten heeft zij hulp nodig.

Ingrid is op zoek naar - ervaringen van - mensen met Huntington, familieleden, vrienden en zorgprofessionals (bijv. fysiotherapeut, logopedist, psychisch begeleider, verzorgende) die patiënten met Huntington begeleiden.
Haar motivatie om juist dit ziektebeeld als onderwerp van het verhaal te nemen, is ontstaan door het overlijden van een kennis met Huntington.

Zij schrijft deze roman in eerste instantie voor haarzelf. Natuurlijk hoopt zij op publicatie om daarmee zoveel mogelijk mensen te informeren over deze hersenaandoening.

Wil jij een bijdrage leveren? Neem dan contact op met het Landelijk Bureau (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en we spelen je gegevens door.

 

 

Dia1

Dia1

1e Save the Date

Op dinsdag 3 april staat opnieuw een bijeenkomst van het Huntington Café in Grou gepland. Deze is bedoeld voor mensen met de ziekte van Huntington, hun naasten en andere belangstellenden. Tijdens deze bijeenkomst staat een thema gerelateerd aan de ziekte van Huntington centraal. De bijeenkomst bestaat uit een informatief deel, zoals bijvoorbeeld een gesprek met een ervaringsdeskundige of een professional. Daarnaast is er gelegenheid tot het stellen van vragen, het uitwisselen van ideeën en vooral lotgenotencontact.

Het thema van deze middag is “financiële vraagstukken en het levenstestament”. Bij de ziekte van Huntington is alle geldzaken goed op een rijtje houden soms een opgave. Ook zaken m.b.t. de toekomst leveren vragen op. Deze kunnen vastgelegd worden in een zgn. levenstestament. Om een overzicht en tips te krijgen nemen de medewerkers van Koskea jullie deze middag mee, in het oerwoud van financiële zaken en waarom een levenstestament uitkomst kan bieden. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om hun vragen te stellen.

Klik hier voor de uitnodiging en aanvullende informatie.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij