Op zaterdag 2 juni a.s. vindt bij Archipel Zorggroep, locatie de Landrijt in Eindhoven, een inspiratiebijeenkomst plaats over Kwaliteit van Leven bij de ziekte van Huntington.

Wat staat er op het programma? U wordt bijgepraat over de stand van zaken van het wetenschappelijk onderzoek, de Vereniging van Huntington vertelt u over de doelstellingen van de Vereniging en Archipel geeft u een beeld van hun visie op kwaliteit van zorg.

Kortom, een boeiend programma, waarin ook uw verhaal een plaats heeft. Aanmelden kan nog viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer info, klik hier

Graag tot 2 juni a.s. in Eindhoven

Op Maandag 11 juni a.s. zal bij DRSN, locatie Altenahove in Almkerk) alweer de 8e HNN Meeting plaatsvinden. Wat later dan jullie gewend zijn, maar het programma is bekend en de inschrijving is open! Voor het programma en het aanmeldingsformulier, klik hier

 

3 Positions available for a Post-doc, PhD candidate, and Research technician
in the Cellular Protein Chemistry group (Braakman lab)
Utrecht University, the Netherlands
For more information, click here.

Op maandagavond 4 juni (18:00-21:30) opent het Dolfinarium haar poorten speciaal voor chronisch zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. Als koepelorganisatie voor zeldzame en genetische aandoeningen, mag de VSOP toegangskaarten weggeven voor deze 'Dreamnight at the Zoo’.

Wilt u met uw gezin een geheel verzorgde fantastische avond beleven in het Dolfinarium? Meld u dan snel aan. Voor meer informatie, klik hier.

Logo Atlant HD CafeDonderdag 17 mei 2018 start Atlant met het eerste Huntingtoncafé bij verpleeghuis Heemhof aan de  Beatrijsgaarde 5 in Apeldoorn. Mensen met de ziekte van Huntington en familieleden, vrienden of mantelzorgers zijn van harte welkom!

Eens per kwartaal is er een bijeenkomst waarbij iedere avond een ander thema die met de ziekte te maken heeft, centraal staat. De avond staat in het teken van praten over de ziekte, ervaringen uitwisselen en emoties delen.

Het thema op deze eerste avond is ‘Ziektebeeld en onderzoek’. Spreker Eric Reits, wetenschapper AMC en tevens vrijwilliger van Campagneteam Huntington, komt vertellen over het ziektebeeld Huntington, welke onderzoeken er momenteel plaatsvinden en hoe de huidige stand van zaken is op het gebied van onderzoek naar de ziekte van Huntington. Pamela de Koning en Judith van Vliet , coördinerend verpleegkundige en maatschappelijk werker bij Atlant, vertellen aansluitend wat Atlant patiënten en familie te bieden heeft.

Inloop is vanaf 19.00 uur, het programma vindt plaats tussen 19.30 en 21.00 uur. Koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar, frisdrank tegen een kleine vergoeding.
Meer informatie, data en thema’s worden vermeld op de website van Atlant (www.atlant.nl).

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vereniging van Huntington is aangesloten bij