Praktische tips
Er zijn vele vormen van therapie die u kunnen ondersteunen: logo-, ergo- en fysiotherapie, dans- en bewegingstherapie, muziek- en kunstzinnige therapie. Zit er iets voor u bij?
Wilt u uw zelfredzaamheid verbeteren? Hier vindt u o.a informatie over stoelen om uw zitgemak te verbeteren, hulpmiddelen bij eten, drinken, mondverzorging en mobiliteit.
Hier vindt u een overzicht van zorg, hulp en financiële ondersteuning voor chronisch zieken. Ook leest u over het Wmo-loket, de Wmo-wijzer en het inhuren van zorgaanbieders (PGB).
Hier vindt u informatie over hulp bij o.a. het huishouden, thuiszorg, oppas en meer. Ook verwijzen we u naar een organisatie die u ondersteunt bij (het vinden) werk.
Met een Persoonsgebonden Budget (PGB) koopt u zelf zorg, hulp en begeleiding. U kiest zelf uw hulpverleners en begeleiders uit. Of u huurt een organisatie in, die in uw opdracht werkt.
Wat is een mantelzorger? Wat houdt Mantelzorg in? Wat is de invloed op je eigen leven en wat komt er bij kijken? MantelzorgNL heeft hiervoor de (gratis) Wegwijzer Mantelzorg ontwikkeld.
Voor de vakantieganger met een mobiliteitsbeperking geven wij hier enkele vakantiemogelijkheden in binnen- en buitenland.
Hoe krijgt u voldoende goede voedingsstoffen binnen? Hier vind u adviezen, recepten, kookboeken en voorbeelden van voedzame kant-en-klare maaltijden.
Het Expertise Centrum Huntington aan het Maastricht Universitair Medische Centrum heeft in april 2020 een nieuwe folder uitgebracht over Rijvaardigheid bij de ziekte van Huntington.
Komt er in uw familie een erfelijke ziekte voor en verwacht u daardoor problemen bij het afsluiten van een verzekering? Deze pagina beantwoordt uw vragen over erfelijkheid en verzekeren.
Welke regelingen zijn er om de meerkosten voor zorg, vervoer, hulpmiddelen, aanpassingen en voorzieningen te compenseren? Bekijk hier welke rechten u heeft.
Heeft u juridisch advies nodig of informatie over bijvoorbeeld de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of over de Wet Langdurige Zorg? Lees dan hier verder.