Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

Praktische tips

Therapie
Therapie

Er zijn vele vormen van therapie die u kunnen ondersteunen: logo-, ergo- en fysiotherapie, dans- en bewegingstherapie, muziek- en kunstzinnige therapie. Zit er iets voor u bij?

Hulpmiddelen
Hulpmiddelen

Wilt u uw zelfredzaamheid verbeteren? Hier vindt u o.a informatie over stoelen om uw zitgemak te verbeteren, hulpmiddelen bij eten, drinken, mondverzorging en mobiliteit.

Hulp bij zorg
Hulp bij zorg

Hier vindt u een overzicht van zorg, hulp en financiële ondersteuning voor chronisch zieken. Ook leest u over het Wmo-loket, de Wmo-wijzer en het inhuren van zorgaanbieders (PGB).

Hulp en Werk
Hulp en Werk

Hier vindt u informatie over hulp bij o.a. het huishouden, thuiszorg, oppas en meer. Ook verwijzen we u naar een organisatie die u ondersteunt bij (het vinden) werk.

Een Persoonsgebonden Budget
Een Persoonsgebonden Budget

Met een Persoonsgebonden Budget (PGB) koopt u zelf zorg, hulp en begeleiding. U kiest zelf uw hulpverleners en begeleiders uit. Of u huurt een organisatie in, die in uw opdracht werkt.

Mantelzorg
Mantelzorg

Wat is een mantelzorger? Wat houdt Mantelzorg in? Wat is de invloed op je eigen leven en wat komt er bij kijken? MantelzorgNL heeft hiervoor de (gratis) Wegwijzer Mantelzorg ontwikkeld.

Vakantiemogelijkheden
Vakantiemogelijkheden

Voor de vakantieganger met een mobiliteitsbeperking  geven wij hier enkele vakantiemogelijkheden in binnen- en buitenland. 

Voeding
Voeding

Hoe krijgt u voldoende goede voedingsstoffen binnen? Hier vind u adviezen, recepten, kookboeken en voorbeelden van voedzame kant-en-klare maaltijden.

Rijvaardigheid
Rijvaardigheid

Het Expertise Centrum Huntington aan het Maastricht Universitair Medische Centrum heeft in april 2020 een nieuwe folder uitgebracht over Rijvaardigheid bij de ziekte van Huntington.

Verzekeren en Erfelijkheid
Verzekeren en Erfelijkheid

Komt er in uw familie een erfelijke ziekte voor en verwacht u daardoor problemen bij het afsluiten van een verzekering? Deze pagina beantwoordt uw vragen over erfelijkheid en verzekeren.

Financiële tegemoetkomingen
Financiële tegemoetkomingen

Welke regelingen zijn er om de meerkosten voor zorg, vervoer, hulpmiddelen, aanpassingen en voorzieningen te compenseren? Bekijk hier welke rechten u heeft.

Juridisch advies
Juridisch advies

Heeft u juridisch advies nodig of informatie over bijvoorbeeld de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of over de Wet Langdurige Zorg? Lees dan hier verder.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij