Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

Over de ziekte

Over de ziekte
Over de ziekte

De ziekte van Huntington is een progressieve en erfelijke ziekte waarbij zenuwcellen in de hersenen beschadigd raken. Wereldwijd komt deze ziekte bij 10 op de 100.000 mensen voor.

Behandeling & symptomen
Behandeling & symptomen

Het is op dit moment niet mogelijk om de ziekte te genezen of het verloop af te remmen. Diverse medicijnen kunnen echter wel enige verlichting geven van de symptomen.

Zorgcentra en Topcare huizen
Zorgcentra en Topcare huizen

Hier vindt u de zorgcentra waar Huntington patiënten verzorgd worden inclusief de drie Topcare instellingen de Kloosterhoeve (Mijzo, Raamsdonkveer), Topaz Overduin (Katwijk) en de Heemhof (Apeldoorn).

Wilsverklaringen
Wilsverklaringen

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) verstrekt wilsverklaringen en faciliteert initiatieven met betrekking tot een zelfgewild en waardig levenseinde.

Mantelzorg
Mantelzorg

Wat is een mantelzorger, wat houdt Mantelzorg in, wat is de invloed op je eigen leven en wat komt er bij kijken? Hiervoor is de Wegwijzer Mantelzorg ontwikkeld.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij