JHD Initiative
Kids helping kids with Juvenile Huntington's Disease and their families

Ontroerende verhalen van kinderen met de juveniele vorm van de ziekte van Huntington vind je op www.jhdkids.com.
Een jonge dame genaamd Jacey die gediagnosticeerd werd met JHD in 2005, heeft deze website opgezet. Haar jongere zus Karli werd gediagnosticeerd voor haar en is inmiddels overleden. Haar oudere zus, nu in de twintig, is een paar maanden na Jacey gediagnosticeerd.

HDYO
De wereldwijde jongerenorganisatie HDYO, die zich inzet voor de belangen van jongeren die te maken hebben met de ziekte van Huntington, is in steeds meer talen beschikbaar. De Nederlandstalige website krijgt steeds meer nieuwe vertaalde artikelen, video's etc., dankzij een groepje hardwerkende vertalers. Als je op de hoogte wilt blijven van allerlei nieuws, tips en ervaringsverhalen, kijk dan regelmatig op deze website.
Deze non-profit organisatie is opgericht door jongeren, voor jongeren en heeft de steun van onze Vereniging van Huntington en tal van andere Huntingtonverenigingen over de hele wereld.

De informatie op deze site is betrouwbaar en gecontroleerd door een feedbackteam van specialisten op het gebied van de ziekte van Huntington. Ook voor ouders, vrienden, artsen, school, verzorgenden etc. is het erg de moeite waard om de website te bezoeken. Lees meer

Kopstoring
Jongeren van ouders met psychische problemen hebben meestal weinig tijd om stil te staan bij zichzelf. Het zijn sterke, zelfstandige mensen. Toch wordt het ook hen wel eens teveel. Of ze lopen tegen iets aan: vragen of problemen die voortkomen uit de thuissituatie. In dat geval kunnen kennis en herkenning helpen. Klik hier

 

Jong zorgen
Dit is de website voor jonge mantelzorgers van Mezzo.
Je vindt hier allerlei handige websites, lees- en kijktips. Dus kijk maar eens rustig rond.

Website voor kinderen over erfelijkheid en ziekten
Deze site van het Erfocentrum richt zich op kinderen van 8 tot 12 jaar met een erfelijke ziekte of met een erfelijke ziekte in hun omgeving. De informatie helpt kinderen om actief betrokken te zijn bij gesprekken over - de gevolgen van - hun eigen ziekte of een ziekte in hun omgeving. Kinderen vinden op ikhebdat.nl informatie over erfelijkheid en aandoeningen, verhalen van andere kinderen, filmpjes, tips voor boeken en spreekbeurten en nog veel meer. Voor de ziekte van Huntington, klik hier.

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij