Inschrijven Nieuwsbrief

Met een Persoonsgebonden Budget (PGB) koopt u zelf zorg, hulp en begeleiding. U kiest zelf uw hulpverleners en begeleiders uit. Of u huurt een organisatie in, die in uw opdracht werkt.

Een persoonsgebonden budget (PGB) is een geldbedrag waarmee u zelf zorg, hulp en begeleiding kunt inkopen. U kiest zelf uw hulpverleners en begeleiders uit. Of u huurt een organisatie in, die in uw opdracht gaat werken. Met hen maakt u afspraken over wat er gedaan moet worden, de dagen en uren waarop de hulp voor u werkt en de vergoeding die u daarvoor uit het PGB betaalt. Op die manier houdt u zelf de regie over de hulp. Daarmee houdt u ook de touwtjes van uw eigen leven zelf in handen.  

PGB-test

U hebt een aanvraag ingediend voor hulp of zorg, of u staat op het punt dat te doen. Dan staat u misschien ook voor de keuze of u deze zorg of hulp zelf wilt organiseren of dat u dit liever laat regelen door een zorginstelling. Wat past het beste bij u? Met de PGB-test kunt u nagaan of uw zorg zelf organiseren bij u past. Het invullen van de pgb-test duurt ongeveer 15 minuten. De test is anoniem: de resultaten van deze test worden niet aan derden zoals uw zorgkantoor doorgegeven.

Persoonlijk advies

Als u de vragenlijst PGB-test helemaal invult, krijgt u een persoonlijk advies. Misschien is werken met een budget iets wat helemaal bij u past. Of misschien is het omgekeerde het geval en past het beter bij u om een zorginstelling de zorg te laten regelen. Het kan ook zijn dat het werken met een budget wel bij u past maar dat u wel een beetje hulp kunt gebruiken. Dan is uw persoonlijke advies aangevuld met waardevolle tips. Een tip kan bijvoorbeeld zijn om bepaalde taken uit te besteden. Of dat het volgen van een bepaalde cursus u goed op weg kan helpen.

Per Saldo, een vereniging voor mensen met een PGD. Wat kunnen zij voor u doen?

Per Saldo Hulpgids  is een digitale gids alleen voor leden van Per Saldo. De Per Saldo Hulpgids is de plek waar u zorgaanbieders vindt die u kunt inhuren. Instellingen en bureaus, groot, klein, particulier, gesubsidieerd. Zorgverleners, die als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) hun diensten aanbieden.

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij