Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

Welke regelingen zijn er om de meerkosten voor zorg, vervoer, hulpmiddelen, aanpassingen en voorzieningen te compenseren? Bekijk hier welke rechten u heeft.

Tegemoetkomingen en regelingen bij gemeenten

Eind 2022 heeft Independer een onderzoek uitgevoerd naar de verschillen in tegemoetkomingen en regelingen per gemeente. De resultaten van hun onderzoek vindt u door te klikken op: Resultaten onderzoek Independer 2022. U kunt ook direct klikken op Tegemoetkoming chronisch zieken in uw gemeente. U krijgt een kaart van Nederland in beeld waarop de onderzochte gemeentes zijn aangegeven. Zo kunt u zien hoe het in uw gemeente geregeld is.

www.meerkosten.nl
Leven met een handicap of chronische ziekte brengt extra kosten met zich mee. Meerkosten voor zorg, vervoer, hulpmiddelen, aanpassingen en voorzieningen. Meerkosten omdat het dagelijks leven voor u duurder is dan voor anderen. Er zijn verschillende regelingen om die meerkosten te compenseren. Die compensatie is nooit volledig, maar de regelingen helpen wel.

Op de website www.meerkosten.nl vindt u informatie over:

• De aftrek van specifieke zorgkosten bij de aangifte inkomstenbelasting.
• Andere belastingvoordelen voor chronisch zieken en gehandicapten
• Andere inkomensondersteuning

Bereken uw recht: tegemoetkomingen zijn er niet alleen voor mensen met een bijstandsuitkering. Wellicht heeft ook u recht op landelijke tegemoetkomingen of gemeente specifieke regelingen. Weet u op welke toeslagen en subsidies u recht heeft? En hoeveel deze regelingen u opleveren? Deze website berekent het voor u.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij