Resultaten 1 - 12 van 12

Voor de professionele hulpverlener

Begeleiding, verzorging en behandeling: A physician's guide to the management of Huntington's disease

Een handboek voor artsen en professionele hulpverleners m.b.t. de behandeling van patiënten met de ziekte van Huntington. Een uitgave in de Engelse taal van de Huntington Society Amerika (herdruk 2004).

Dit handboek kunt u alleen vanaf onze website downloaden, klik hier

Begeleiding, verzorging en behandeling: Verzorging van mensen met de ziekte van Huntington (dr. E. Chiu)

Een handboek voor werkers in de gezondheidszorg. Het boek gaat uit van een integrale benadering/behandeling van mensen met de ziekte van Huntington. Onderwerpen: o.a uitgangspunten voor speciale verpleegafdeling, filisofie van de verzorging, omgaan met emotionele- en gedragsproblemen, fysiotherapie, bezigheidstherapie, de rol van muziektherapie, tandverzorging, steun aan families, enz. Het oorspronkelijke werk is geschreven door ervaren mensen werkzaam in de eerste verpleeginrichting voor Huntington-patiënten, bijeengebracht door Dr. Edmond Chiu van het Arthur Preston Centre te Melbourne in Australië.

In het Nederlands vertaald en bewerkt (1e druk januari 1997)

€ 4,95

Diëtetiek: Eten & drinken - informatie en advies

Moeilijkheden met eten, drinken en slikken, en het behouden van een goed gewicht zijn de lastigste aspecten bij de ziekte van Huntington. De logopedist, diëtist en ergotherapeut van Atlant Zorggroep hebben hierover een brochure geschreven. Deze brochure is mei 2019 herzien.

De kosten zijn €2,50 binnen Nederland.

 

 

€ 2,50

Diëtetiek: Voeding en de ziekte van Huntington, een praktische handleiding

Dit boek is geschreven voor artsen, verpleegkundigen, diëtisten, logopedisten etc. die betrokken zijn bij de zorg van Huntington-patiënten, waar die zorg ook geboden wordt. Het boek wil vooral een praktisch boek zijn – voorzien van casuïstiek- voor alle hulpverleners. De auteurs van dit boek zijn allen werkzaam op een gespecialiseerde unit voor Huntington-patiënten in een verpleeghuis. M.b.v. literatuur en praktische ervaring maken zij, ieder vanuit hun eigen invalshoek, inzichtelijk wat er gebeurt bij Huntington-patiënten op het gebied van voeding.

Uitgave: eerste druk, najaar 2000

€ 4,95

Educatie: Klinische lessen over de ziekte van Huntington

Informatiefolder over de klinische lessen die bij de Vereniging aangevraagd kunnen worden. De klinische lessen worden gegeven aan professionele hulpverleners werkzaam bij intra- en extramurale instellingen op het gebied van de gezondheidszorg, maar de lessen kunnen tevens gegeven worden aan thuiszorgorganisaties of mantelzorgorganisaties. Ook voor opleidingen verzorgt de Vereniging klinische lessen, bijvoorbeeld voor HBO-V studenten of MBO of ROC-studenten in de gezondheidssector.

U kunt de folder ook downloaden door hier te klikken. Een klinische les aanvragen, kan door dit formulier in te vullen en te retourneren aan de Vereniging.

Educatie: Symposia over de ziekte van Huntington

Bijgevoegd is een informatieformulier voor u als professionele hulpverlener of als student binnen een zorgopleiding. Hiermee u kunt aangeven of u eventueel belangstelling heeft voor deelname aan symposia over de ziekte van Huntington. U wordt dan opgenomen in ons relatiebestand, zodat u tijdig een aankondiging ontvangt.

U kunt de folder hier downloaden en het ingevulde formulier aan de vereniging terugsturen via info@huntington.nl.

 

Ergotherapie: Ergotherapie bij de ziekte van Huntington

Een uitgave van de Huntington Liga (2002).

€ 3,00

Ergotherapie: Ideale woning voor Huntingtoncliënten

Een adviesrapport geschreven door adviseurs van de Hogeschool Amsterdam voor ergotherapeuten, met bruikbare adviezen voor de ‘ideale’ woning voor Huntington patiënten in elke fase van de ziekte.

U kunt dit rapport uit 2007 alleen vanaf deze website downloaden: klik hier

Fysiotherapie: Fysiotherapie bij de ziekte van Huntington

Deze brochure is geschreven in het Nederlands en ingekocht via de Belgische Huntington Liga (2002).

€ 3,00

Huisartsenbrochure over de ziekte van Huntington voor 1e lijnszorg door de huisarts

De huisarts kan een actieve, adviserende, ondersteunende en /of coördinerende rol spelen wanneer men te maken krijgt met de ziekte van Huntington.

De huisartsenbrochure "Informatie voor de huisarts over de ziekte van Huntington" is geschreven onder de verantwoordelijkheid van de VSOP (Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties) en de NHG (Nederlandse Huisartsen Genootschap) in samenwerking met de Vereniging van Huntington.

Er zijn geen kosten aan deze publicatie verbonden.

U kunt de brochure ook downloaden door hier te klikken (VSOP 2010, 4e herdruk 2017).

Logopedie: Logopedie bij de ziekte van Huntington

Deze brochure is geschreven in het Nederlands en ingekocht via de Belgische Huntington Liga (2002).

€ 3,00

Logopedie: Slikproblemen bij de ziekte van Huntington

Een uitgave van de Huntington Liga (2002).

€ 3,00

Vereniging van Huntington is aangesloten bij