Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

De ziekte van Huntington - Jeugd- en pediatrische vorm

Array

De ziekte van Huntington - Jeugd- en pediatrische vorm

Op 15 september 2020 hield Ferdinando Squitieri, neuroloog aan het Mendel Instituut in Rome, een lezing over 'De ziekte van Huntington in kinderen'. Dit in het kader van een gezamenlijk initiatief van het European Reference Network for Rare Neurological Diseases, for Neuromuscular Diseases and the European Academy of Neurology. Het doel van dit netwerk is om de kwaliteit van zorg te verbeteren en kennis te delen tussen expertisecentra ten behoeve van patiënten.

Ferdinando Squitieri geeft een kort overzicht van de (oorzaken van de) Ziekte van Huntington en richt zich vervolgens op de pediatrische- en jeugdvorm, de meest zeldzame en meest ernstige vorm van deze ziekte. Hij bespreekt de epidemiologie (het vóórkomen en de verspreiding van ziekte: wie wordt er door de ziekte getroffen en welke factoren spelen daarbij een rol), enkele klinische kenmerken, genetische implicaties en toekomstige perspectieven voor onderzoek.

U kunt deze brochure alleen bekijken door deze te downloaden en te klikken op: Kinder- en jeugdvorm van de ziekte van Huntington (1e uitgave januari 2021).

Vereniging van Huntington is aangesloten bij