Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

Therapie - Ergotherapie: Ideale woning voor Huntingtoncliënten

Array

Een ideale woning voor Huntingtonpatiënten

Een adviesrapport geschreven door adviseurs van de Hogeschool Amsterdam in opdracht van de Vereniging van Huntington voor ergotherapeuten, met bruikbare adviezen voor de ‘ideale’ woning voor Huntingtonpatiënten in elke fase van de ziekte.

Het adviesrapport is op basis van literatuur en onderzoek in binnen- en buitenland tot stand gekomen. Om relevante informatie te verzamelen zijn enquêtes verspreid onder ergotherapeuten, die nu of in het verleden Huntington cliënten hebben behandeld. Interviews zijn afgenomen onder ergotherapeuten die intensief Huntington cliënten behandelen, leveranciers van Huntington voorzieningen, cliënten en mantelzorgers. Vooronderzoek toonde aan dat Scandinavië verder is op het gebied van zelfstandig wonen in combinatie met de ziekte van Huntington. Er is contact gelegd met de Deense Vereniging van Huntington en Deense ergotherapeuten die werkzaam zijn in zelfstandige woonvormen voor Huntington cliënten. In een studiereis naar Denemarken zijn drie zelfstandige woonvormen voor Huntington cliënten bezocht.

U kunt dit rapport alleen downloaden door te klikken op Ideale woning Huntington patiënten.

2e herziene uitgave 2011

Vereniging van Huntington is aangesloten bij