Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

Circa 5 tot 10% van de mensen met de ziekte van Huntington heeft de jeugdvorm. De jeugdvorm begint doorgaans in de tienerjaren en kenmerkt zich vooral door spierstijfheid.

Verhalen van kinderen (Engelstalig) over de jeugdvorm:

Ontroerende Engelstalige verhalen van kinderen met de jeugdvorm van de ziekte van Huntington vind je op www.jhdkids.com.
Een jonge vrouw genaamd Jacey, die in 2005 gediagnosticeerd werd met jeugdvorm heeft deze website opgezet. Haar jongere zus Karli werd eerder gediagnosticeerd, haar oudere zus is een paar maanden na Jacey gediagnosticeerd.

Wanneer je nog meer wilt weten over deze jeugdvorm:

Op de website van de HDYO, de Huntington's Disease Youth Organization is veel informatie te vinden over wat de jeugdvorm van de ziekte van Huntington precies inhoudt, wat de mogelijkheden zijn om families, die te maken hebben met de jeugdvorm, te ondersteunen en hoe het is om te leven in een gezin met de jeugdvorm van Huntington. De Jeugdvorm wordt wel vaker afgekort met JHD wat  staat voor Juvenile Huntington's Disease.

Voor informatie over de jeugdvorm, klik dan op onderstaande foto:

HDYO jeugdvorm

Vereniging van Huntington is aangesloten bij