HDYO (Huntington's Disease Youth Organization) , website voor jongeren

HDYO,de Huntington's Disease Youth Organization, is een internationale vrijwillige non-profitorganisatie, die werd opgericht om specifieke steun te bieden aan jonge mensen (kinderen, tieners en jongvolwassenen) over de hele wereld, die te maken hebben met de ZvH. Ze streven ernaar de hoeveelheid goede informatie over de ZvH drastisch te verhogen. Ook bevat de site informatie over de jeugdform van de ZvH.

HDYO groepHDYO is speciaal - de organisatie wordt helemaal gerund door jongeren voor jongeren. Of het nu het HDYO bestuur is, dat bestaat uit jonge mensen uit ZvH families, of de HDYO-vertalers die al het HDYO-materiaal vertalen - het zijn jonge mensen, die betrokken zijn en de kern vormen van alles wat HDYO doet. Bij HDYO zijn ze er trots op dat ze steeds meer jonge mensen de kans kunnen geven om mee te doen met de organisatie.

 

Wanneer je direct door wilt naar de HDYO website voor jongeren, klik dan op onderstaande foto:

HDYO jongeren 2

 

Hieronder vind je enkele voorbeelden van wat de HDYO website je te bieden heeft:

Jongeren risicodrager 5Over erfelijkheid. Helaas is het zo dat als iemand het gen dat de ZvH veroorzaakt heeft geërfd, dat ook betekent dat er een risico is dat hij of zij het gen doorgeeft aan zijn of haar kinderen. Dit is een grote zorg voor de risicodrager. Voor een uitgebreidere beschrijving van hoe mensen risico lopen, raden we aan om de genen verklaard sectie te bekijken en ook de kinderen krijgen sectie is hiervoor heel informatief.

 Wanneer je meer wilt lezen over bijvoorbeeld ervaringen van andere jongeren, lees dan hier.

HDYO heeft de steun van onze vereniging

HDYO is opgericht door en voor jongeren en heeft de steun van onze en tal van andere Huntington verenigingen over de hele wereld. De informatie op deze site is betrouwbaar en gecontroleerd door een feedbackteam van specialisten op het gebied van de ziekte van Huntington. Ook voor ouders, vrienden, artsen, school, verzorgenden etc. is het de moeite waard om deze website te bezoeken.

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij