Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

Problemen rondom seksualiteit

Array

Problemen met seksualiteit

Seksualiteit neemt in het leven van veel mensen een belangrijke plaats in. Het maakt ook een wezenlijk onderdeel uit van de partnerrelatie. Het valt niet te ontkennen dat, wanneer mensen ziek worden, hun seksualiteitsbeleving, soms ingrijpend, kan veranderen. Dit houdt vaak in dat, wanneer een van beide partners ziek wordt, seksualiteit binnen de relatie een andere dimensie krijgt.

Niet bij elk koppel dat geconfronteerd wordt met de ziekte van Huntington doen zich deze problemen voor. Heel wat onder hen slagen er in om, gedurende lange tijd een, voor beide partijen, bevredigende seksuele relatie te behouden. Zij weten zich aan de veranderende situatie aan te passen. Voor een aantal koppels lukt dit echter niet. Zij worden wel degelijk geconfronteerd met problemen op dit terrein. Dit artikel gaat hier nader op in.

Dit artikel is gebaseerd op een publicatie op de website van de Huntington's Disease Association en werd door de Belgische Liga vertaald.

Dit artikel is alleen te downloaden. Klik daarom op Seksualiteit.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij