Inschrijven Nieuwsbrief

Uitgave: Heb ik een probleem dan? Ziektebesef en interventies bij hersenletsel

Array
€ 16,00

Hersenletsel heeft een enorme impact, zowel op degene die het overkomt, als op diens omgeving. In dit boek staat het besef, dat (Huntington) cliënten met hersenletsel hebben van hun eigen beperking, centraal. Maar al te vaak beseft een cliënt niet eens goed wat er aan de hand is. Hoe ga je daar als hulpverlener mee om? Aan de hand van drie typen cliënten: de voorbijganger, de zoeker en de klant, behandelt Arno Prinsen in dit boek passende interventies. Ze geven het houvast dat een cliënt zelf niet geeft. Ze helpen je als hulpverlener om stap voor stap bij de hulpvraag aan te komen en maatwerk te bieden.

Het boekje gaat niet specifiek over Huntington, maar er wordt wél uitvoerig verslag gedaan van weinig ziektebesef en ziekte-ontkenning bij mensen met hersenletsel. En dat slaat zeker op Huntington. Een makkelijk leesbaar boekje voor iedereen die beter wil leren omgaan met de Huntington patiënt.

Dit boekje is tijdelijk niet leverbaar.

Door Arno Prinsen, 56 pagina’s, hardcover met illustraties in kleur. Het boek was één van de vijf genomineerden voor de Niek de Jong Prijs in 2009.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij