Wetenschappelijk onderzoek
AdobeStock 286601990Research Huntington Stimulation Grant

De Vereniging stelt jaarlijks een subsidiebedrag van € 25.000 ter beschikking voor een veelbelovende, pilotstudie met een innovatief karakter. Deze studie kan liggen op het terrein van fundamenteel of toegepast onderzoek of op de ontwikkeling van innovatieve therapieën. Zie voor meer informatie op de pagina Research/Huntington Stimulation Grant

 

 

 

 

Voor het stellen van vragen gerelateerd aan de ziekte van Huntington, kunt u contact opnemen met het Landelijk Bureau via tel. 033 303 2800 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Van daaruit zal u op zo'n adequaat mogelijke wijze geholpen worden. U kunt soms al direct geholpen worden of doorverwezen worden naar een Regionaal Contactpersoon of een professionele hulpverlener.

 

 

 

De Vereniging verzorgt op verzoek klinische lessen voor diverse beroepsgroepen, waaronder zorginstellingen, opleidingen voor verpleegkundigen, thuiszorg, opleidingen etc.

Doel

Het doel dat de Vereniging wil bereiken is bekendheid geven aan de ziekte van Huntington, de psychosociale problemen rondom de ziekte bespreken en handreikingen bieden om te komen tot een optimale zorg van een Hunting­ton-patiënt en zijn familie.

Doelgroepen
De klinische lessen worden gegeven aan professionele hulpverleners werkzaam bij intra- en extramurale instellin­gen op het gebied van de gezondheidszorg, zoals verpleegkun­digen, fysiotherapeuten, logopedisten, activiteitenbege­leiders, artsen, specialis­ten, thuiszorg-, mantel- en overige zorgorganisaties.

Ook voor opleidingen verzorgt de Vereniging klinische lessen, bijvoorbeeld voor HBO-V studenten, MBO of ROC- studenten in de gezondheidssector. De Vereniging van Huntington kan ook een belangrijke rol spelen bij interne opleidingen in de gezondheidszorg. In samenwerking met de docenten klinische lessen kan een intern opleidingstraject voor Huntington-zorg samengesteld worden.

Inhoud les
De samenstelling van de klinische lessen wordt in overleg met de docent klinische lessen vastgesteld. Er wordt gekeken naar de doelgroep en specifieke verwachtingen. Vervolgens worden inhoud en werkwijze vastgesteld en besproken. De lessen worden veelal ondersteund door speciaal hiervoor gemaakt beeldmateriaal.

Door wie?
De lessen worden gegeven door docenten (zowel ervaringsdeskundigen als professionele hulpverleners) van de Vereniging van Huntington, die daarvoor een unieke opleiding hebben gevolgd.

Locatie en groepsgrootte
Een les kan binnen uw eigen instelling gegeven worden of op verzoek ook bij families aan huis . Aan de groepsgrootte is geen maximum verbonden.

Kosten
De lessen worden door de docenten op vrijwillige basis gegeven. Als tegemoetkoming in de kosten vraagt de Vereniging per les € 125,-. Dit bedrag is inclusief de reiskosten van de docent(en) en een informatiepakket t.w.v. € 25,50. U ontvangt hiervoor een factuur.

Meer informatie

Voor meer informatie bel dan het Landelijk Bureau op 033 303 2800 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij