Een van de doelstellingen van de Vereniging van Huntington is het stimuleren én financieren van wetenschappelijk onderzoek dat gericht is op verdieping van inzicht in de pathogenese, behandeling of het voorkómen van de ziekte van Huntington.

Ieder jaar kent de vereniging de Huntington Stimulation Grant (HSG) toe. In 2019 kon men een wetenschappelijk onderbouwde onderzoeksaanvraag indienen die leidde tot of een brug sloeg naar een verbetering van kwaliteit van leven van Huntingtongendragers. De winnaar werd op 25 oktober 2019  tijdens het jaarlijkse DHDRN symposium bekend gemaakt.

In 2019 heeft de Vereniging de Huntington Stimulation Grant toegekend aan GZ-psycholoog Lucienne van der Meer (afdeling Klinische Genetica, LUMC)  voor haar onderzoeksvoorstel: ‘’In voor- en tegenspoed: De ‘Houd Me Vast’-training voor paren als voorbereiding op een toekomst met Huntington’’

Voor meer informatie, neem contact op met de Vereniging van Huntington: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of Rob Haselberg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij