Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

De Vereniging van Huntington stimuleert én financiert wetenschappelijk onderzoek dat gericht is op verdieping van inzicht in de pathogenese, de behandeling of het voorkómen van de ziekte van Huntington.

2019

Ieder jaar kent de vereniging de Huntington Stimulation Grant (HSG) toe. In 2019 kon men een wetenschappelijk onderbouwde onderzoeksaanvraag indienen, die leidde tot of een brug sloeg naar een verbetering van kwaliteit van leven van Huntingtongendragers. De winnaar werd op 25 oktober 2019  tijdens het jaarlijkse DHDRN symposium bekend gemaakt.

In 2019 heeft de Vereniging de Huntington Stimulation Grant toegekend aan GZ-psycholoog Lucienne van der Meer (afdeling Klinische Genetica, LUMC)  voor haar onderzoeksvoorstel: ‘In voor- en tegenspoed: De ‘Houd Me Vast’-training voor paren als voorbereiding op een toekomst met Huntington’.

2020

In 2020 werd de stimulatieprijs voor het eerst gezamenlijk uitgereikt door de ADCA/Ataxie Vereniging en de Vereniging van Huntington. Dr.Sabine Schipper-Krom ontving de prijs voor het onderzoeksvoorstel:  ‘Screenen en valideren van kleine moleculen die de afbraak van mutante polyQ eitwitten bevorderen’. Dit project richt zich zowel op de ziekte van Huntington als op erfelijke vormen van cerebellaire ataxie. De winnaar werd op 13 novembern2020 tijdens het jaarlijkse DHDRN symposium bekend gemaakt.

Voor meer informatie over de Huntington Stimulation Grant mail het Landelijk Bureau Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of Rob Haselberg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij