Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

Er zijn een aantal Internationale Huntington Verenigingen actief die een groot aantal verenigingen vertegenwoordigen. De EHA is een Europees initiatief, de IHA werkt wereldwijd.

De International Huntington Association (IHA) is een overkoepelende organisatie gevormd door Huntington verenigingen van over de hele wereld. De IHA vertegenwoordigt ca. 250.000 individuele leden en organiseert onder andere congressen waarbij ervaringen worden uitgewisseld en kennis gedeeld. De IHA is wereldwijd betrokken bij klinische trials die door het IHA Bestuur zijn goedgekeurd.

Bent u op zoek naar een Huntington Vereniging in een bepaald land, dan kunt u de website van de IHA raadplegen.

European Huntington Association

De European Huntington Association (EHA) is een overkoepelende organisatie gevormd door Huntington verenigingen in heel Europa. Zij vertegenwoordigt meer dan 30.000 individuele leden. De IHA ondersteunt Huntington families door het stimuleren van samenwerking en bewustwording in heel Europa, het aanmoedigen van patiënten om deel te nemen aan klinische studies en door invloed uit te oefenen op gezondheidsorganisaties en overheden. Daarnaast moedigt de IHA het opzetten van nieuwe patiëntenverenigingen aan.

 

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij