Inschrijven Nieuwsbrief

DHDRN, Dutch Huntington Disease Research Network, een uniek Nederlandse netwerk van onderzoekers naar de ziekte van Huntington

Een uniek netwerk van onderzoekers uit zowel basale als klinische onderzoeksvelden, waarbij experts uit diverse vakgebieden samenwerken aan het ziektebeeld van Huntington. Het netwerk is bekend in het internationale Huntington veld. Kennis en ideeën worden uitgewisseld om zo het ziekteverloop beter te kunnen begrijpen en adequate behandelingen te ontwikkelen.

Bijeenkomsten

Op vrijdag 6 november 2020 vond het 2e gezamenlijke symposium van het Dutch Huntington Disease Research Network (DHDRN) en het Huntington Netwerk Nederland (HNN) plaats. De organisatie was in handen van neuroloog Mayke Oosterloo aan het MUMC+ en hoofdonderzoeker Harm Kampinga aan het UMCG.

Voor wie?
Alle onderzoekers, bedrijven en zorgverleners met interesse in de ziekte van Huntington. De visie van het DHDRN is om wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen en te promoten dat zich richt op pathogenese, het vinden van nieuwe medicatie targets en het ontwikkelen van innovatieve behandelingen om de ziekte van Huntington te voorkomen, vertragen of te genezen. De visie van het HNN (nu HKNN) is om zorgverleners, die met patiënten met de ziekte van Huntington werken, bijeen te brengen en wetenschappelijk onderzoek te bevorderen dat gericht is op betere zorg voor deze groep patiënten. De samenwerking tussen DHDRN en HNN (nu HKNN) heeft tot doel om sterke samenwerkingsverbanden te creëren en kennis en resultaten te delen.

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij