Wie kunnen er deelnemen?

Iedereen die door de ziekte van Huntington getroffen is of waarbij de ziekte in de familie voorkomt. Daarnaast zoeken we ook personen die geen drager van de ziekte van Huntington zijn en die niet uit een familie komen waarin de ziekte van Huntington voorkomt. In Nederland wordt de studie op verschillende locaties uitgevoerd.

Wat houdt deelname aan Enroll-HD in?
Evenals bij de REGISTRY studie zullen deelnemers gevraagd worden om jaarlijks langs te komen voor het onderzoek. Er zullen vragen gesteld worden over uw gezondheid, algeheel functioneren, mentaal welbevinden en er zullen een aantal beweeg- en denktaken afgenomen worden. Daarnaast wordt u gevraagd enkele vragenlijsten in te vullen en zal er bloed bij u afgenomen worden. Het bezoek zal gemiddeld anderhalf uur tot twee uur duren.

Contact

Geïnteresseerde deelnemers kunnen contact opnemen met dr.Rob Haselberg, Bestuurslid van de Vereniging van Huntington (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Hij kan u verder informeren over de procedure en het voor u dichtstbijzijnde centrum waar het onderzoek plaatsvindt.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij