Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

Psychosociale problematiek bij de ziekte van Huntington: voor iedere doelgroep een aparte brochure!

Brochure Partners en mantelzorgersIn 2009 brachten E.L. Vervoort en F.J. van Zuuren, beiden psycholoog, het boek ‘De ziekte van Huntington en verwante erfelijke neuropsychiatrische aandoeningen’ uit. Op basis van Deel 3 van dit handboek over psychosociale problematiek en de ziekte van Huntington, brachten de auteurs op verzoek van de Vereniging van Huntington vijf brochures uit, ieder gericht op een andere doelgroep.

 Met psychosociale problemen worden problemen bedoeld die als gevolg van de ziekte ontstaan op het gebied van het psychisch, sociaal en maatschappelijk functioneren van de Huntingtonpatiënt en de familieleden.

 De vijf genoemde doelgroepen zijn: (1) Partners en mantelzorgers (2) Risicodragers, (3) Gendragers en de grijze uitslag, (4) Niet-gendragers, en (5) Patiënten (de volwassen en juveniele vorm). Een korte beschrijving van iedere brochure vindt u door te klikken op Samenvatting 5 brochures.

 De brochures zijn terug te vinden in de webwinkel van de vereniging. Klik daarvoor op Brochures psychosociale problematiek vijf doelgroepen.

De brochures kunnen gedownload worden of tegen kostprijs besteld.

 

 

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij