Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

Oproep voor deelname aan online cursus voor partners die zich voorbereiden op een toekomst met Huntington

In het najaar van 2024 organiseert Huntington Expertisecentrum Atlant in Apeldoorn een online training voor stellen die in de toekomst te maken zullen krijgen met de ziekte van Huntington. Eerdere cursisten vonden het waardevol om te leren praten over het vooruitzicht van de ziekte en over wat ze van elkaar nodig hebben. Door het contact met andere cursisten voelden ze zich ook minder alleen. Er is nog ruimte voor enkele stellen. Heeft u interesse, geef u dan op tijd op!

Meer informatie over de Houd-me-Vast training

De zogeheten Houd-me-Vast training is bedoeld om de emotionele betrokkenheid tussen partners te vergroten en daardoor hun relatie te verbeteren. De laatste jaren zijn er speciale versies van het programma ontwikkeld voor bijvoorbeeld mensen met kanker of een hartziekte. De training is ook geschikt gemaakt voor stellen die weten dat een van beide partners in de toekomst de ziekte van Huntington gaat krijgen. Deelnemers leren negatieve patronen in hun relatie te doorbreken en om beter te begrijpen wat ze van elkaar nodig hebben, nu en in de toekomst. Deelnemers merkten ook op dat ze het contact met anderen in een zelfde situatie erg prettig vinden; het programma kan mogelijk dus ook voorzien in een behoefte aan lotgenotencontact. Meerdere stellen gaven aan dat er in hun dagelijks leven weinig gelegenheid is voor het bespreken van hun vooruitzicht op leven met de ziekte van Huntington.

Vanuit Atlant wordt er in het najaar van 2024 een online training verzorgd. Omdat de training online plaatsvindt, maakt de woonplaats niet uit.

De online cursus vindt plaats op de volgende donderdagen tussen 15:00 en 16.30 uur:

  • 3 oktober
  • 17 oktober
  • 7 november
  • 21 november
  • 12 december
  • 19 december
  • 9 januari
  • 23 januari

Terugkombijeenkomst: donderdag 6 maart 15.00u-16.30u

Aanmelden

Graag vóór 1 sept.2024. Dit kan via Marianne Katerberg:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vragen?

Bij vragen kunt u bellen met Medisch Maatschappelijk Werker Marianne Katerberg 06-821 687 27.

De training is helaas niet geschikt voor mensen die al forse cognitieve klachten ervaren. Mocht u hier vragen over hebben of twijfels bij hebben, neem gerust contact op.

 

 

 

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij