Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

Partner-in-Balans nu ook beschikbaar voor naasten van mensen met de ziekte van Huntington!

Het Maastricht Universitair Medisch Centrum en het Alzheimer Centrum Nederland ontwikkelden een online programma voor naasten van mensen met de ziekte van Huntington. De onderzoekers willen graag van u weten of dit programma, genaamd Huntington-Partner-In-Balans, aansluit bij uw wensen als naaste.

Wat is Huntington-Partner-in-Balans?

Huntington-Partner-In-Balans is een online cursus ter ondersteuning voor u als naaste. U kunt thematische modules volgen onder begeleiding van een hiervoor getrainde coach. De modules zijn ontwikkeld op basis van groepsgesprekken met familieleden van mensen met Huntington, zorgprofessionals en experts. Iedere module bestaat uit een video-opname met lotgenoten, achtergrondinformatie, persoonlijke verhalen, tips, een reflectieopdracht en een stappenplan. U kunt uit kiezen uit vijftien verschillende modules:

  • Periode voor de diagnose; Acceptatie, Balans in activiteiten
  • Communicatie; Veranderingen bij je naaste; Het gezin
  • Focussen op het positieve; Combineren werk en zorg; Inzicht in jezelf
  • Onzekerheden en piekeren; Sociale relaties en steun; Intimiteit en seksualiteit
  • Richting opname; Zorgen over erfelijkheid; Nadenken over de toekomst

Het onderzoek

Als u wilt deelnemen aan dit onderzoek, dan vragen wij u allereerst om een digitale vragenlijst in te vullen van circa 5 tot 10 minuten. Vervolgens gaat u gedurende 8 weken online aan de slag met 4 modules die aansluiten bij uw persoonlijke situatie. Na afloop vragen we u om nogmaals dezelfde vragenlijst in te vullen. Daarna nemen we telefonisch contact met u op om te horen hoe we de cursus verder kunnen laten aansluiten op uw behoeften en wensen.

Heeft u vragen of interesse in deelname?

Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij