Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

Ben jij opgegroeid in een Huntington gezin, dan is jouw verhaal waardevol! Meld je aan voor een (vertrouwelijk) interview!
 

Waarom?

Wanneer je bent opgegroeid bij een ouder met de ziekte van Huntington (HD) dan heb je ervaringen opgedaan die ons verder kunnen helpen. Professionals binnen de ketenzorg Huntington begeleiden cliënten met thuiswonende kinderen en het is onduidelijk hoe dit het beste kan worden vormgegeven. Er is weinig bekend over ervaringen van kinderen die opgroeien bij een ouder met HD in relatie tot professionele hulpverlening.

Gevolgen

Het hebben van een chronisch zieke ouder kan verstrekkende gevolgen hebben voor het welzijn en de ontwikkeling van een kind. Vanwege de zorg voor en zorgen om de ouder, kunnen er problemen ontstaan op sociaal, emotioneel en lichamelijk vlak en op school. Cliënten en hun kinderen zijn gebaat bij juiste en vroegtijdige ondersteuning, zodat voorkomen kan worden dat er grote problemen ontstaan of dat hulp te laat wordt ingezet.

Doel

Met dit onderzoek willen we inzicht krijgen in de ervaringen van mensen die zijn opgegroeid bij een ouder met HD. Met deze kennis kunnen we de huidige professionele begeleiding goed afstemmen op de behoeften van de cliënt én het kind.

Hoe kun jij helpen?

Door het delen van jouw ervaringen tijdens een individueel interview. Dit interview vindt plaats op een locatie, datum en tijd die voor jou prettig is (je ontvangt voor de reiskosten een kilometervergoeding). Alles wat je vertelt, wordt vertrouwelijk behandeld. Je bent tussen de 18 en 35 jaar oud en woont niet meer bij je zieke ouder.

Meer informatie of aanmelden

Wil jij geheel vrijblijvend meer informatie of wil je je direct aanmelden?

Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld hierbij:

  • Naam
  • Telefoonnummer
  • Leeftijd
  • Woonplaats
  • Eventuele vragen of opmerkingen

Je krijgt altijd een reactie en aanmelden kan tot 23 juli 2021.

Achtergrond

Atlant logoCindy Kruijthof werkt als casemanager Huntington bij Atlant in Apeldoorn en doet dit onderzoek vanuit haar studie Master Social Work aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

 

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij