De Huntington Stimulation Grant 2021 is open voor aanmeldingen

De Vereniging van Huntington vindt het uiterst belangrijk dat wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekte in Nederland wordt gedaan. Daarom stelt de VvH dit jaar een bedrag van maximaal € 50.000,- beschikbaar voor een veelbelovende, kleinschalige studie met een innovatief karakter.

De VvH nodigt (jonge) onderzoekers van harte uit om een ​​onderzoeksvoorstel in te dienen. Voor 2021 is gekozen om de focus te leggen op de voortgang van de ziekte. En belangrijker; zijn er manieren te bedenken waardoor dit sneller of preciezer in kaart kan worden gebracht? Dit is uiterst relevant in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, waar het vaak lang duurt om een betrouwbaar effect te meten.

De aanvraag staat open voor onderzoeken uit verschillende velden. Zo kan er nadacht worden over zogenaamde natte biomarkers (bv te meten in bloed), digitale biomarkers (door gebruik van smartphones/apps), of zogenaamde patient-reported outcome measures (informatie van de patient zelf aan de hand van vragenlijsten).

De deadline voor indiening is vrijdag 30 april 2021. Alle benodigde documenten staan hieronder.

Link naar Call

Link naar Aanvraagformulier

Link naar Algemene Voorwaarden

 

 

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij