De ziekte van Huntington en verwante erfelijke neuropsychiatrische aandoeningen.

E.L. Vervoort, F.J. van Zuuren, pp 472

20201009 093649 kleinDit boek bundelt praktische informatie, maar ook wetenschappelijke kennis, rondom de ziekte van Huntington. De symptomen en de medische en erfelijke achtergronden worden overzichtelijk beschreven. De problematiek van alle betrokkenen tijdens verschillende stadia van het ziekteproces komt uitvoerig aan de orde en uiteraard is er aandacht voor het dilemma rondom het ondergaan van een DNA-test. Er wordt dieper ingegaan op de gevolgen van de gemaakte keuzes en de uitkomst daarvan.

Het boek is in de eerste plaats bestemd voor hulpverleners binnen de GGZ, die in contact komen met iemand uit een Huntington gezin. Echter, de heldere en eenvoudige schrijfstijl maakt dat het boek door iedereen gelezen kan worden die geïnteresseerd is in en enigszins ingevoerd in deze materie.

Meer dan veertig auteurs, allemaal op een of andere manier als hulpverlener betrokken bij de ziekte van Huntington, hebben hun medewerking verleend aan dit project.

Hoewel de inhoud van dit boek confronterend kan zijn voor betrokkenen bij de ziekte, is de verwachting dat het ook veel herkenning op zal leveren en stof tot nadenken en discussie. Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van dit prachtige boek, ga dan naar de webwinkel van de vereniging.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij