Inschrijven Nieuwsbrief

"De Ongewenste Erfenis"

Een film van Mariska en Bart beckers i.o.v. Home Marjorie in België
Een film die de moed en de kracht belicht van mensen die leven met een tikkende tijdbom: de erfelijke en ongeneeslijke ziekte van Huntington.

"De ongewenste erfenis" portretteert Marleen, Jutta, Griet, Manuela, Yves en Mario, bewoners van Home Marjorie, het enige gespecialiseerde nursingtehuis voor Huntingtonpatiënten in Vlaanderen. Hoewel ze onderling erg verschillen is er één ding dat hen bindt: hun ziekte. Huntington waart vaak al decennia lang rond in hun familie en heeft ze sterk uitgedund. Mentale en fysieke aftakeling en de dood hangen als een zwaard van Damocles boven hun hoofd.

Allen beseffen ze dat achteruitgang van hun helderheid, intellectuele en fysieke capaciteiten een onvermijdelijk afscheid van de groep betekent en tevens van hun laatste beetje waardigheid en hun identiteit. En daar gaan ze elk op hun eigen manier mee om.

De film toont hoe ze zich door hun dagelijks leven worstelen tijdens hun onomkeerbare, slopende reis door het lichamelijke en geestelijke verval, met hun humor en klein geluk als enige medicijn om het leed te verzachten. Een emotionele film over wat het betekent om noodgedwongen afscheid te moeten nemen van je vrijheid, persoonlijkheid en kunnen, kortom alles wat jou tot jou maakt.

De documentaire is te zien via VIMEO en kost € 4,99 per 48-uurs streaming periode. Te zien op iOS, Android, Apple TV, Roku, en Chromecast. de film is in het Nederlands met Engelse ondertiteling.
Wil je de trailer zien of de documentaire huren? Klik hier.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij