Op 5 april 2014 stapte Jeroen de Schepper op de fiets voor een fietstocht in zijn eentje naar verschillende homes voor Huntingtonpatiënten in Europa.

Maar liefst 12.000 kilometer perste Jeroen uit zijn pedalen voor het goede doel. waarom? Omdat de ziekte inmiddels flink had huisgehouden in zijn familie. Om meer bekendheid te geven aan de ziekte van Huntington. Om geld in te zamelen voor het opzetten van Huntingtonverenigingen in Oost -Europa.Jeroen de Schepper

"Maar al kan er tegen de ziekte zelf nog niet veel gedaan worden, wil dat nog niet zeggen dat we gewoon moeten blijven toekijken"

Gedurende deze tocht zijn vele ontmoetingen belangrijk geworden. Wie hij ontmoette, waar hij verbleef, met wie hij gesprekken had, ontvangsten door hoogwaardigheidsbekleders, het bezoek aan homes in de verschillend elanden en zo veel meer, heeft hij dagelijks vastgelegd in een blog. Een selectie uit zijn persoonlijke boek jeroennotities en foto's zijn nu gebundeld in een aangrijpend reisverslag, "Crosscountry for Huntington".

Een dergelijke fietstocht is niet iedereen gegeven, maar de support van velen deden het beengevoel van Jeroen om de trappers van zijn fiets te beheersen heel veel deugd.

Jeroen heeft met zijn tocht een bijdrage gedaan aan de kwaliteit van leven bij de ziekte van Huntington. U kunt zijn inspanningen nog waardevoller maken!  Heeft u belangstelling voor dit boek, dan mogen wij u dit boek kosteloos* aanbieden (zolang de voorraad strekt), maar een gift wordt door Jeroen bijzonder op prijs gesteld. Uw bijdrage zal ten goede komen aan de kwaliteit van leven voor de patiënt en zijn familie.

Hier kunt u het complete blog over de tocht van  Jeroen.

*Met dank aan onze Belgische Zustervereniging, de Huntington Liga

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij