Stellen met een kinderwens én (het risico op) de ziekte van Huntington kunnen de erfelijke belasting mogelijk doorgeven en kunnen voor ingewikkelde keuzes komen te staan. O.a. voor hen lanceert het Erfocentrum lanceert de keuzehulp Kinderwens en erfelijke ziekte.

Sommige stellen met een kinderwens en een erfelijke ziekte in de familie, proberen op de natuurlijke manier zwanger te worden of besluiten toch af te zien van zelf kinderen krijgen. Anderen komen in aanmerking voor PGD (embryoselectie), prenatale diagnostiek, donorzaad of donoreicellen. Er zijn vaak meerdere opties en het is belangrijk keuzes weloverwogen te maken.

Lees bijvoorbeeld het verhaal van Julie, Sebastiaan, Sandra, Amir, Lin of Sharon.

Door de vragen in de keuzehulp te beantwoorden, krijgen bezoekers van de site hun eigen gevoelens en gedachten over de verschillende mogelijkheden op een rijtje. Hun antwoorden komen op een formulier te staan dat zij kunnen gebruiken voor het gesprek met hun partner, de arts (klinisch geneticus of gynaecoloog) of een hulpverlener.

De keuzehulp is gebaseerd op onderzoek en op ervaringen van stellen die voor deze keuze stonden en is ontwikkeld in samenwerking met artsen.

U kunt de keuzehulp bezoeken op keuzehulp-kinderwens-erfelijkeziekte.nl.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij