Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

Het BipsboekOMSLAG-Jozzy-
Jozzy Rubenski is de punker die alle Nijmegenaren kennen. Als het niet is als voormalig vast meubilair  van Doornroosje, of als conciërge van de Paraplufabrieken, dan is het wel als die eeuwige punker of als de ontwerper van de poster die een seizoen lang in de keuken van Absolutely Fabulous hing.

Maar het boek gaat ook over Huntington. Bij de moeder van Jozzy openbaarde de ziekte zich toen hij een jaar of elf was. Toen hij op latere leeftijd meer leerde over de ziekte en de kans die hij zou hebben om het ook te krijgen, deed hij een zelfmoordpoging en toen die mislukte, besloot hij er helemaal op los te leven tot zijn veertigste.

Hij leidde een soort Herman Brood-leven, werd een bekend gezicht in Nijmegen en omstreken en maakte furore met zijn punkband. Altijd zat Huntington in zijn achterhoofd. Conflicten met anderen sprak hij nooit uit. Hij moest verder, hij had een einddoel, zei hij.

Op zijn veertigste nam hij, na een crisis, toch de stap om zich te laten testen. Hij bleek de ziekte niet te hebben. Dan spring je een gat in de lucht, zouden sommige mensen zeggen. Maar waarschijnlijk weten jullie als geen ander dat het niet altijd zo werkt. Jozzy was boos en in de war, hij moest dus verder en had zijn leven misschien heel anders ingericht als hij dit eerder had geweten. Maar die test durfde hij eerder niet te doen.

Tekst: Alex van der Hulst
Redactie: Dennis Gaens, Kim van Kaam, Freddy Radstaak
Ontwerp: Jos Lenkens
Druk: Gianotten Tilburg
Uitgave: Literair Productiehuis Wintertuin
NUR: 641
ISBN: 978-90-79571-24-6

Prijs: €15,00
Onder andere te bestellen via YouBeDo

Vereniging van Huntington is aangesloten bij