Inschrijven Nieuwsbrief

De Vereniging van Huntington heeft verschillende folders, brochures en boeken uitgebracht. U kunt hier alvast de literatuurlijst en de bestellijst openen.

Alle uitgaven kunt u eenvoudig bestellen via deze module. Vervolgens wordt uw bestelling doorgezonden naar het Landelijk Bureau van de Vereniging.
Voor betaling mailt het Landelijk Bureau u een factuur toe. Verzending van de bestelling geschiedt na betaling van deze factuur. Wij verzoeken u het betalingskenmerk, vermeld op de factuur, over te nemen.

De prijzen van het informatiemateriaal zijn excl. verzendkosten (volgens tarieven PostNL) tenzij anders vermeld.

Resultaten 1 - 3 van 3

Voor kinderen

Ik zie oma glimlachen

In het kader van het Zorgtraject voor kinderen vertaalde de Vereniging van Huntington drie Engelstalig kinderboekjes. ‘Ik zie oma glimlachen’ is één van deze drie.

‘Ik zie oma glimlachen’ is geschreven door Jimmy Pollard, tevens bekend van het boek ‘Hurry up and Wait’. Zijn zoon Patrick Pollard illustreerde het ruim 30 pagina’s tellende boekje.

In dit boekje gaat Kira op zoek naar de glimlach van haar oma. Ze zegt een beetje triest: ‘’Opa glimlacht als hij me ziet. Oma niet. Als ik met haar probeer te spelen, zit ze daar maar. Als ik ‘Tot ziens’ zeg, zegt ze nooit iets terug.” En wat blijkt, de glimlach van oma zit van binnen. En als je even wacht, komt deze vanzelf tevoorschijn.

U kunt dit boekje ook downloaden: Ik zie oma glimlachen

€ 5,95

Kees en de friemelfrons

In het kader van het Zorgtraject voor kinderen vertaalde de Vereniging van Huntington drie Engelstalig kinderboekjes. ‘Kees en de friemelfrons’ is één van deze drie.

‘Kees en de friemelfrons’ is een 20 pagina's tellend boekje geschreven door Kate Peters.

Dit boekje beschrijft  een kaboutergezin waarin de ouders aan de negenjarige Kees uitleggen dat tante de ziekte van Huntington heeft en daarom soms wat dingen vergeet en wat raar beweegt. Het boekje is volledig in rijmvorm geschreven.

Achter in dit boekje staan quizvragen om de thema’s van het boekje met kinderen te kunnen bespreken.

U kunt dit boekje ook downloaden: Kees en de friemelfrons

€ 5,50

Dappere Breanna

In het kader van het Zorgtraject voor kinderen vertaalde de Vereniging van Huntington drie Engelstalig kinderboekjes. ‘Dappere Breanne’ is één van deze drie.

‘Dappere Breanna’ is geschreven door Shelby Lentz. 

Dit 28 pagina's tellend boekje in A4-formaat beschrijft hoe een meisje blijft lachen ondanks dat ze de ziekte van Huntington heeft. Shelby Lentz droeg dit boekje op aan haar zusje die op zeer jeugdige leeftijd aan de ziekte van Huntington overleed. Ook Shelby is inmiddels positief getest.

U kunt dit boekje ook downloaden: Dappere Breanna

€ 6,95

Vereniging van Huntington is aangesloten bij