Hieronder vindt u het aanbod voor bij- en nascholing door zowel de Vereniging van Huntington als externe samenwerkingspartners.

Klinische lessen

Klinische lessen (Vereniging van Huntington)

Doel
Het doel dat de Vereniging wil bereiken met het geven van klinische lessen is bekendheid geven aan de ziekte van Huntington, de psychosociale problemen die de ziekte met zich meebrengt en handreikingen bieden om te komen tot een optimale zorg van een Hunting­tonpatiënt en zijn familie.

Doelgroepen
De klinische lessen worden gegeven aan professionele hulpverleners werkzaam bij intra- en extramurale instellin­gen op het gebied van de gezondheidszorg, zoals verpleegkun­digen, fysiotherapeuten, logopedisten, activiteitenbege­leiders, artsen, specialis­ten, thuiszorg-, mantel- en overige zorgorganisaties.

Ook voor opleidingen verzorgt de Vereniging klinische lessen, bijvoorbeeld voor HBO-V studenten, MBO of ROC- studenten in de gezondheidssector. De Vereniging van Huntington kan ook een belangrijke rol spelen bij interne opleidingen in de gezondheidszorg. In samenwerking met de docenten klinische lessen kan een intern opleidingstraject voor Huntingtonzorg samengesteld worden.

Inhoud les
De samenstelling van de klinische lessen worden in overleg met de docent klinische lessen vastgesteld. Er wordt gekeken naar de doelgroep, specifieke verwachtingen, inhoud en werkwijze vastgesteld en besproken. De lessen worden veelal ondersteund door speciaal hiervoor gemaakt beeldmateriaal.

Door wie?
De lessen worden gegeven door docenten (zowel ervaringsdeskundigen als professionele hulpverleners) van de Vereniging van Huntington, die daarvoor een unieke opleiding hebben gevolgd.

Waar en groepsgrootte
De les kan worden gegeven in een door u aangewezen ruimte. Een les kan dus binnen uw eigen instelling gegeven worden. Op verzoek kan ook bij families aan huis klinische lessen worden gegeven. Aan de groepsgrootte is geen maximum aantal deelnemers verbonden.

Kosten
De lessen worden door de docenten op vrijwillige basis gegeven. Als tegemoetkoming in de kosten vraagt de Vereniging per les € 120,-. Dit bedrag is inclusief de reiskosten van de docent(en) en een informatiepakket t.w.v.     
€ 25,50. Bij de bevestiging van een klinische les wordt een factuur gezonden.

Voor meer informatie en het aanvragen van een klinische les:
Landelijk Bureau Vereniging van Huntington
Zuid Hollandlaan 7
2596 AL 's-Gravenhage
Tel: 070 314 88 88 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij