Gezocht: enthousiaste jongeren voor de Jongerencommissie

Wat is de Jongerencommissie?
Jongeren hebben hun eigen vragen en problemen als het gaat om de ziekte van Huntington. Dat zijn vragen over bijvoorbeeld het omgaan met een zieke ouder, de keuze voor een voorspellende test, vragen over de toekomst, werk, kinderen etcetera. De jongerencommissie is ervoor om jongeren die met de ziekte van Huntington te maken krijgen, te informeren en met elkaar in contact te brengen.

Wat doet de Jongerencommissie?

 • Om dit te bereiken organiseert de Jongerencommissie twee keer per jaar een landelijke jongerendag. De jongerendag in het voorjaar beginnen we met een activiteit, de dag in het najaar begint met een verhaal rond een thema van een deskundige. De onderwerpen waarover gesproken wordt zijn bijvoorbeeld; de stand van de wetenschap, kinderwens, de voorspellende test. In het middaggedeelte van beide dagen vormen we gespreksgroepjes en kun je ervaringen delen met andere jongeren die met dezelfde vragen zitten en praten over wat de ziekte van Huntington voor je betekent;
 • Naast de jongerendagen draagt de jongerencommissie bij aan de website van de vereniging en aan de nieuwe wereldwijde jongerenwebsite nl.hdyo.org
 • Ook zijn we betrokken bij internationale samenwerking oa via deelname aan de jong volwassenen werkgroep van het EHDN.

Iets voor jou?
Graag willen wij ook in de toekomst al deze dingen en meer blijven organiseren. Dat kunnen we niet zonder jouw hulp. Daarom willen wij jou vragen om na te denken of en hoe je mee kan helpen binnen de Jongerencommissie.

We zoeken jongeren voor allerlei taken:

 • Commissielid
  Als commissielid help je mee aan het bedenken en organiseren van zowel bestaande als nieuwe activiteiten
 • Voorzitter Jongerencommissie
  Als voorzitter coördineer je het werk van de Jongerencommissie en ben je contactpersoon naar de Vereniging van Huntington.
 • Deelnemer jong volwassenen werkgroep EHDN
  Het actief deelnemen aan deze werkgroep, met 1-2 buitenlandse vergaderingen per jaar. De werkgroep wordt erg goed en professioneel geleid en je kunt concrete resultaten verwachten van je inspanningen voor deze groep. Vereisten zijn verder, afkomstig uit een familie met de ziekte van Huntington en erg goed in Engels.
 • Coördinator vertalingen jongerenwebsite HDYO
  Een mooie taak voor iemand die erg goed Engels en Nederlands schrijft en die het overzicht heeft om een 5-10 enthousiaste vertalers aan te sturen in het vertalen van artikelen, video's etc.

De Jongerencommissie vergadert jaarlijks 2 tot 4 keer. Er is natuurlijk een volledige onkostenvergoeding voor deze taken. Ook word je niet ineens verantwoordelijk voor een bepaalde taak, eerst zal je voor proef eens meewerken/vergaderen en heb je de tijd om te kijken of het echt iets voor je is.

Als je jezelf wil aanmelden of als je nog vragen hebt over deze oproep, dan kun je contact opnemen met Jaco Wessels: 06-13014278, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Met vriendelijke groeten,
De Jongerencommissie

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij