Hieronder ziet u 7 mogelijkheden om de Vereniging van Huntington te steunen:

Drie mogelijkheden via de 3 tabbladen hieronder, en vier via de 4 icoontjes. Wat past het beste bij u?

Nalaten door opname in testament

istockphoto 1203206277 170667aOpname Goed Doel  in testament Ook na uw overlijden kunt u de Vereniging blijven steunen door de Vereniging op te nemen in uw testament. Hierin legt u zaken vast zoals de verdeling van uw eigendommen, eventuele schenkingen en de keuze voor een executeur. Een testament regelt u bij de notaris.

Bepaal zelf uw erfgenaam Dit mag een goede vriend zijn of een goed doel zoals de Vereniging van Huntington. U bepaalt zelf welk deel van uw erfenis naar het goede doel gaat. Een erfgenaam heeft het recht om een nalatenschap te weigeren. Een goed doel zal om risico's te vermijden de nalatenschap vaak beneficiair aanvaarden.

Legaat nalaten aan een Goed Doel U kunt ook een legaat nalaten aan een goed doel. Een legaat is een bepaald geldbedrag of bepaald goed (huis, perceel grond, schilderij). De erfgenamen of executeur zijn verantwoordelijk voor de afwikkeling van de nalatenschap inclusief eventuele schulden. In het testament kan bepaald zijn dat verschuldigde erfbelasting uit de nalatenschap betaald zal moeten worden. Als dat niet in het testament is opgenomen, moet degene die het legaat ontvangt de erfbelasting zelf betalen.

Geen erfbelasting voor Goede Doelen Nalaten aan een goed doel is belastingvrij. Ook hoeven goede doelen geen erfbelasting meer te betalen. Dat betekent dat uw volledige nalatenschap aan het goede doel besteed kan worden.

Code nalaten De Vereniging van Huntington neemt bij het aanvaarden van nalatenschappen de Code Nalaten in acht, die eind 2018 is opgesteld door de Commissie Code Nalaten.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij