Op zaterdag 18 november jl. werd na de Algemene Ledenvergadering de Ledenmiddag van de Vereniging worden gehouden bij Aristo te Utrecht.

Er werd deze middag aandacht besteed aan de Huntington poli, het Huntington Netwerk Nederland en de rol van de Casemanager Huntington.

Ruth Veenhuizen, Specialist Ouderengeneeskunde en werkzaam bij de Polikliniek Huntington te Grou vertelde alles over de poli: hoe is deze ontstaan, wat wordt er allemaal gedaan en blijft de poli bestaan?

Annemieke de Vries, gebiedsmanager bij Huntington Expertisecentrum Topaz Overduin, verzorgde een presentatie over het Huntington Netwerk Nederland. Zij vertelde over het ontstaan en het doel van dit netwerk. Een goed werkend netwerk kan niet zonder digitale ondersteuning en daar wordt nu ook hard aan gewerkt. Ton Baetens van EMMA (Experts in Media en Maatschappij) gaf meer informatie over de ontwikkeling van het digitaal platform.

Als laatste werd nog één onderdeel uit de Ketenzorg specifiek belicht, namelijk het casemanagement. Wat is de taak van een casemanager? Hoe begeleidt hij/zij een cliënt en diens familie? Wat komt de casemanager zoal tegen? Wat zijn aandachtspunten voor cliënten en familie? Lia de Jager van Topaz Overduin lichtte de belangrijke rol van de casemanager binnen de Ketenzorg toe.

Na dit volle programma was er natuurlijk ook tijd om met elkaar, onder genot van een hapje en drankje, na te praten. Het was een geslaagde middag.

 

 Vereniging van Huntington is aangesloten bij