Thematische netwerkbijeenkomsten Zorg Verandert
Programma Zorg Verandert is er voor iedereen die zorg of ondersteuning nodig heeft én voor hun naaste omgeving, zoals mantelzorgers en vrijwilligers. Zorg Verandert heeft tot doel dat mensen meer grip krijgen op hun eigen situatie en op het vinden van passende oplossingen voor hun leven. Dat doet het programma op diverse manieren. Met bijeenkomsten, informatie en inspiratie, en het signaleren van knelpunten. Zorg Verandert is een samenwerkingsverband van twaalf cliënten-, patiënten- en belangenorganisaties. Kijk voor meer informatie en de data van de bijeenkomsten in uw regio op de website: www.zorgverandert.nl

 

2018

September

Vrijdag 14 september tot en met zondag 16 september: EHDN Congres, Wenen
Elke twee jaar organiseert het EHDN (European Huntington’s Disease Network) een congres. Het is niet alleen de bijeenkomst van de Europese Huntingtonverenigingen, maar vooral ook een uitwisseling tussen wetenschappers van het EHDN, het Europese netwerk van Huntington-onderzoekers op alle gebieden, die met Huntington te maken hebben. Voor meer informatie: http://www.ehdn.org/events/?event_id1=6

Donderdag 27 september: HD-Café Heemhof
Op donderdag 27 september wordt het tweede HD-Café gehouden bij de Heemhof, Atlant Zorggroep. Het thema van de avond is: “Omgaan met veranderd gedrag door de ziekte van Huntington”. Gastsprekers zijn Henk Slingeland en Niels Reinders, beiden psycholoog.
U bent van harte welkom!
De avond begint om 19.00 uur en zal tot uiterlijk 21.00 uur duren. Voor koffie en thee wordt gezorgd, voor frisdrank wordt een kleine bijdrage gevraagd. Mocht u vragen hebben hierover, kunt u contact opnemen met Regionaal Contactpersoon Marijke van de Groep. Haar telefoonnummer is: 0570-830120

 

Oktober

Maandag 1 oktober tot en met zaterdag 6 oktober: Huntington Vakantieweek, Wezep
Lees meer

Dinsdag 2 oktober: HD-Café Archipel en St. Land van Horne
Op dinsdag 2 oktober wordt bij de Archipel Landrijt te Eindhoven wederom een HD-Café georganiseerd. Thema van de avond is: "Intimiteit en seksualiteit bij de ziekte van Huntington".
Seksualiteit en intimiteit horen bij het leven. Maar wanneer je als partner wordt geconfronteerd met de ziekte van Huntington, zal ook de intimiteit en seksualiteit veranderen. Hoe ga je daar mee om?

Gastspreker is Riët Daniël, als GZ psycholoog en seksuoloog werkzaam bij Archipel Zorggroep.

Tijd: 19.30 (zaal open om 19.00 uur)
Locatie: Archipel Landrijt, Oase
Drosserstraat 1
5623 ME Eindhoven
040-2158000
Voor meer informatie over deze avond, klik hier.

Zaterdag 6 oktober: Algemene Ledenvergadering en Ledenmiddag
Op zaterdag 6 oktober organiseert de Vereniging de Algemene Ledenvergadering en Ledenmiddag bij Aristo te Utrecht.

In de ochtend wordt u door het Bestuur bijgepraat over alle ontwikkelingen binnen de Vereniging. Ook krijgt u een update over de financiën. In aansluiting op de ALV wil de Vereniging een ledenmiddag organiseren. Nu doen we dat wel vaker maar deze keer willen we echt met onze leden, met u dus, in gesprek. Het thema zal zijn “ontmoeten zonder moeten”.
Wij willen u van harte uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn. Download hier het programma.

 Zaterdag 13 oktober: NAH Contactdag

InteractContour en hersenletsel.nl nodigen u van harte uit om op zaterdag 13 oktober de NAH Contactdag bij te wonen. Tijdens deze Contactdag kunnen mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel, Parkinson, Huntington, MS, Epilepsie en hun naasten met elkaar van gedachten wisselen en ervaringen delen. Alle informatie over deze dag vindt u hier.

 

November

Vrijdag 9 november: Symposium DHDRN
Het symposium wordt gehouden bij uniQure in het AMC Amsterdam. Het Bestuur van DHDRN zal een zeer interessant programma genereren met sprekers en posters. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk op de website van het DHDRN: www.huntingtonresearch.nl. Inschrijven kan vanaf 19 september a.s.

Woensdag 21 november: HD-Café Topaz
Goed en gezond eten met Huntington; hoe doe je dat?
Dat gezond eten belangrijk is dat weten we allemaal. In de media wordt veel gesproken over wat gezond is en elke week duikt er ergens een nieuw advies op. Bij de ziekte van Huntington vraagt het lichaam om gezonde voeding met een extraatje.

Tijdens dit HD-café geven de diëtisten uitleg over de basis voeding bij Huntington en ze laten zien waar iemand met de ziekte van Huntington extra op kan letten.
Tevens wordt er een update gegeven over de laatste onderzoeksmethoden van de diëtist.
Sprekers: Fleur Veldkamp en Paul de Vreede

Dit HD-café wordt verzorgd door de diëtisten van Overduin Fleur en Paul. Samen hebben zij ruime ervaring in het behandelen van mensen met de ziekte van Huntington. Fleur en Paul zijn actief betrokken bij het steeds verder verbeteren van de diëtistische behandeling voor mensen met ziekte van Huntington. Persoonlijke aandacht en een advies afgestemd op eenieders wensen staat bij hen hoog in het vaandel.

Locatie: Topaz Overduin
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur (19.00 uur inloop)
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Entree en koffie/thee zijn gratis
W: www.topaz.nl / www.huntingtonplein.nl

 

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij