Inschrijven Nieuwsbrief

skydivinggroupkleinDeelnemers gezocht

Vanaf zaterdag 7 maart start bij Topaz Overduin in Katwijk een Multi-Family Group Therapy (MFGT) voor gendragers en patiënten met de ziekte van Huntington samen met hun (eventuele) partners en kinderen. Doel is om samen te werken aan het verminderen van problemen en het verbeteren van de kwaliteit van leven van alle gezinsleden. Er zijn nog enkele plekken vrij!

Impact van de ziekte van Huntington
De ziekte van Huntington heeft veel impact op gendragers en gezinsleden. De omstandigheden waarin patiënten en hun familieleden verkeren kunnen leiden tot psychische problemen, problemen binnen het gezin en sociale isolatie. Uit onderzoek is gebleken dat de Multi-Family Group Therapy helpt om problemen te herkennen en oplossingen te vinden om ermee om te gaan. Psycho-educatie, het delen van ervaringen, steun en empowerment zijn daarbij erg belangrijk.

Meer informatie en aanmelding

De groepstherapie (MFGT) is gratis en wordt gegeven door de psychiaters Erik van Duijn en Natalie Veen. De eerste bijeenkomst is een workshop op zaterdag, de volgende bijeenkomsten vinden 1 keer per 2 weken plaats op woensdagavond. Meer informatie over deelname en aanmelding staat in de Informatiebrief Multi-Family Group Therapy in gezinnen met de ziekte van Huntington.

 

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij