Inschrijven Nieuwsbrief

Thema van deze middag

Vrijdagmiddag 18 oktober 2019 organiseert Huntington Netwerk (Oost) Nederland een Huiskamerbijeenkomst bij Carintreggeland in Hengelo (OV). Tom Stor (Atlant Apeldoorn) bespreekt gedragsveranderingen en psychiatrische problemen bij de ziekte van Huntington. Ervaringsdeskundige Meriam vertelt samen met haar echtgenoot Hans over het omgaan met gedragsveranderingen en de impact die dit heeft op hun jonge gezin. Jeroen van Vugt (Medisch Spectrum Twente) praat u bij over de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen rondom bewegingsstoornissen.

Voor buitenstaanders is de ziekte van Huntington herkenbaar aan de typische bewegingsstoornissen. Echter, de veranderingen in het gedrag en psychiatrische problemen kunnen naast de lichamelijke veranderingen grote gevolgen hebben voor de patiënt en zijn/haar omgeving. Deze veranderingen zijn vaak al voor de bewegingsstoornissen aanwezig. Tijdens deze middag informeren we u hierover!

Programma

13.00     Inloop met koffie
13.15     Openingswoord
13.30     Dr. Tom Stor, specialist ouderengeneeskunde Atlant
Gedragsveranderingen en psychiatrische problemen bij de ziekte van Huntington
14.15     Meriam en Hans, ervaringsdeskundigen
De impact van gedragsveranderingen bij het jonge gezin
15.00     Pauze
15.30     Dr. Jeroen van Vugt, neuroloog Medisch Spectrum Twente
Laatste ontwikkelingen rondom bewegingsstoornissen
15.45     Ruimte voor vragen en koffie/thee/fris

Organisatie

Deze huiskamerbijeenkomst wordt samen met het Campagneteam Huntington en de Vereniging van Huntington georganiseerd. De hele middag zijn vertegenwoordigers aanwezig om u bij te praten en vragen te beantwoorden.

Plaats

Carintreggeland
Boortorenweg 20 (industrieterrein tegenover AKZO)
7554 RS Hengelo

Aanmelding

Heeft u interesse, meldt u dan vóór 16 oktober 2019 aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. “Huiskamerbijeenkomst Hengelo” met het aantal personen. iedereen is welkom maar er kunnen maximaal 100 mensen in de zaal dus wacht niet te lang met opgeven. We kijken uit naar uw komst en verwachten een informatieve en interactieve middag!

Vereniging van Huntington, CampagneTeam Huntington & Huntington Netwerk (Oost) Nederland

Vereniging van Huntington is aangesloten bij