Inschrijven Nieuwsbrief

Het Dutch Huntington Disease Research Network & het Huntington Netwerk Nederland houden hun eerste gezamenlijke symposium aan het UMCG, Groningen op vrijdag 25 oktober 2019. De organisatie is in handen van Harrie Kampinga (UMCG) en Mayke Oosterloo (MUMC). Het wetenschappelijke programma vindt plaats van 10.30-17.00 uur. Onze keynote spreker is Dr. Ed Wild van University College London. Hij zal een voordracht geven over ziekte-modificerende therapieën bij de ziekte van Huntington.

Registreren
Registratie is mogelijk vanaf dinsdag 2 juli 2019. De deadline voor het indienen van een abstract is 1 oktober 2019. Drie weken later wordt bekendgemaakt wie geselecteerd is voor het geven van een presentatie of posterpresentatie. Tevens zal dan het definitieve programma worden aangekondigd.

Voor wie
Alle onderzoekers, bedrijven en zorgverleners met interesse in de ziekte van Huntington zijn uitgenodigd om zich aan te sluiten bij een van de netwerken en deel te nemen aan de jaarlijkse meetings. De visie van de DHDRN is om wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Huntington in Nederland te ondersteunen en promoten dat zich richt op pathogenese, het vinden van nieuwe medicatie targets en het ontwikkelen van innovatieve behandelingen om de ziekte van Huntington te voorkomen, vertragen en genezen. De visie van HNN is om zorgverleners die met patiënten met de ziekte van Huntington werken bijeen te brengen en wetenschappelijk onderzoek te bevorderen dat gericht is op betere zorg voor deze groep patiënten.
De missie van DHDRN en HNN is om sterke samenwerkingsverbanden te creëren en kennis en resultaten te delen.

Aanmelding
Aanmelden voor dit symposium kan door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We hopen u te mogen verwelkomen op vrijdag 25 oktober 2019 in Groningen!

Bekijk het voorlopige programma en de call for abstracts.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij