Inschrijven Nieuwsbrief

Topaz Overduin is een gespreksgroep gestart voor jonge risicodragers voor de ziekte van Huntington (18-35 jaar). Eén keer per drie maanden komt deze groep bijeen voor lotgenotencontact. Ben je geïnteresseerd in deelname of heb je hier nog vragen over? Neem contact op met maatschappelijk werker Lia de Jager via telefoonnummer 06 22 51 26 17.

Willem, een van de deelnemers vertelt:

“Praten over wat je leven dagelijks beïnvloedt, dat is een hele grote stap. Zeker voor jongeren die risicodrager zijn van de ziekte van Huntington. Toch merkte ik ruim anderhalf jaar geleden dat ik met iemand moest praten. Via mijn familie wist ik dat Lia de Jager, maatschappelijk werker bij Topaz Overduin, deze mogelijkheid bood. Uiteindelijk heb ik de stap genomen en contact met haar gezocht. Lia kende mijn familie al, waardoor een uitgebreide introductie niet nodig was. Ik voelde meteen dat het klikte tussen ons. Even later wees Lia mij op de mogelijkheid om deel te nemen aan een zogenaamde jongerengroep. Een groep waarin jonge risicodragers elkaar ontmoeten. Ik greep deze kans meteen aan.''

“Ik herkende mijzelf heel erg in mijn medegroepsgenoot”
Ik ben erg nieuwsgierig hoe leeftijdsgenoten omgaan met het feit dat zij risicodrager zijn van de ziekte van Huntington. Wat is hun verhaal? Dit is een groep waarin je emoties met elkaar kunt delen en nieuwe contacten kunt leggen. Helaas bestaat deze groep nu nog maar uit twee mensen, waaronder ik. Er zijn twee bijeenkomsten geweest waar ik enorm veel aan heb gehad. Ik bewonder mijn medegroepsgenoot. Ze is zo open over haar eigen situatie. Ik herkende mijzelf heel erg in haar. We hadden heel snel een klik, omdat we ons toch een beetje in ‘hetzelfde schuitje’ bevinden.

“Deze groep geeft mij het gevoel dat ik er niet alleen voor sta”
Het zou onwijs gaaf zijn om deze groep uit te breiden met meerdere lotgenoten. Zo kunnen we met elkaar ervaringen en verhalen delen die ons helpen bij het verwerkingsproces. Ik snap dat het een hele grote stap is om jezelf voor zo’n groep op te geven. Vooral op onze leeftijd. Toch raad ik je aan om dit te gaan doen. Het lucht op en de begeleiding die je krijgt van Lia de Jager is echt goed. Deze jongerengroep geeft mij het gevoel dat ik er niet alleen voor sta. Ik hoef me niet te schamen dat ik hulp heb gezocht. Neem eens een keer contact op met Lia. Hopelijk zie ik je snel bij een van onze bijeenkomsten!”

Een hartelijke groet,
Willem

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij