Muziektherapie bij Huntington: daar zit muziek in!

Iedereen heeft wel iets met muziek (of helemaal niets, maar dat zijn de grote uitzonderingen). We hebben allemaal wel een favoriet nummer of artiest. Er is vast wel een lied of muziekstuk dat je meevoert naar die ene vakantie in dat bijzondere land, of dat je doet herinneren aan een dierbare die misschien niet meer leeft, een lied dat ervoor zorgt dat je niet stil kan blijven zitten, dat de perfecte arbeidsvitamine is of dat je gewoon lekker laat ontspannen. Heel alledaags, maar muziek maakt onbewust een groot deel uit van ons bestaan.

Deze, en andere eigenschappen van muziek, worden bij muziektherapie bewust ingezet om aan behandeldoelen te werken. Opheffen van passiviteit, verbeteren van sociale- en communicatieve vaardigheden, uiten en reguleren van emoties, versterken van zelfvertrouwen: muziektherapie is dus zeer breed inzetbaar. Hoe muziektherapie binnen de zorg voor mensen met Huntington kan worden toegepast zal in de bijeenkomst worden toegelicht, en bovenal worden ervaren!
Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen.

Andrea LiebrandAndrea Liebrand werkt sinds 2014 bij Topaz Overduin als muziektherapeut. In haar werk behandelt ze cliënten met verschillende problematiek, zoals dementie, Huntington en Korsakov. Met behulp van muziek, zowel actief (zelf muziek maken) als receptief (naar muziek luisteren), gaat zij aan de slag met verschillende hulpvragen, met name gericht op het optimaliseren van het welbevinden van de cliënt.

Datum: woensdag 7 maart 2018
Tijd: inloop vanaf 19.00 uur
start om 19-30 tot 21.30 uur
Plaats: 't Onder Onsje, Topaz Overduin
Entree, koffie/thee gratis
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij