Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

Op deze pagina vindt u alle columns geschreven door onze 4 columnisten. Als u op zoek bent naar de columns van één persoon, dan kunt u klikken op Lees alle columns onder de foto van de betreffende columnist.

Lees alle columns van Christien


Christien (1954) groeit op in een Huntington familie. Haar zus Heleen erft het foute Huntington-gen van haar vader. In deze columns beschrijft Christien zonder iets te verdoezelen enkele voorvallen uit het leven van haar volwassen zus. Christien was zowel bewindvoerder als mentor van haar zus. Heleen overlijdt korte tijd na het schrijven van Christien’s laatste column. Zij woog nog slechts 30 kilo.

Wat Christien aan de lezers wil meegeven is om je niet voor de ziekte te schamen. Alle vreemde en rare voorvallen en gedragingen horen bij de ziekte. Laat dit ook aan anderen weten. Probeer de ziekte niet te verdoezelen. Zie er af en toe de humor van in en ontwikkel een dikke huid.


 

Lees alle columns van Ellen


Ellen groeide op in een Huntington familie. In de familie van haar ex-man komt ook Huntington voor. Zij komt alleen te staan met een opgroeiende puber. Ze maakt een hoop mee en wil graag haar verhaal met u delen.


 

Lees alle columns van Clara


 Clara en Geert zijn al 37 jaar onafscheidelijk, ze hebben geen kinderen. Clara heeft evenals Geert al heel lang gemerkt dat er met hem iets aan de hand is. Maar wat, dat bleef wel 15 jaar onduidelijk. Allerlei artsen, de GGZ… niemand die op het idee kwam van Huntington. Uiteindelijk werd de diagnose bij Geert gesteld. De ziekte komt verder niet in zijn familie voor, althans niets in zijn stamboom wijst daarop......

Geert werd in februari 2009 opgenomen in een verpleeghuis in Groningen, en overleed op 9 november 2015 op 65-jarige leeftijd.


 

Lees alle columns van Monique


Monique begon in 2015 columns te schrijven over haar leven als beginnend Huntington patiënt. Dit betekent overigens niet dat haar columns alleen over haar ziekte gaan, integendeel. Haar meest moeilijke, maar daarnaast ook de meest speciale columns, gaan over het overlijden van haar lieve ouders en haar poezenkindje Tiamo. Monique hoopt dat haar lezers zich herkennen in haar verhalen en daar ook troost uit kunnen halen.

U kunt meer over Monique lezen op haar persoonlijke website www.moniquevittali.nl


 

Op deze pagina vindt u adviezen van psychiater Eric van Duijn, Hoofd Onderzoekslijn Ziekte van Huntington, TOPAZ en zelfstandig gevestigd psychiater en twee van zijn collega’s aan het LUMC.

Vereniging van Huntington is aangesloten bij