Inschrijven Nieuwsbrief

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Schrijf automatisch in op" and make sure the selected lists are enabled

Huntingtoncafé Topaz Overduin - Huntington voor beginners

Van april 12, 2023 19:30 tot april 12, 2023 21:30

Gastspreker: dr. Ahmad Aziz

Dr. Ahmad Aziz geeft op begrijpelijke wijze uitleg over de ziekte van Huntington. Hij vertelt allereerst iets over de historie van de ziekte en vertelt verder over de ontstaanswijze, het verloop van de ziekte, de klinische verschijnselen en (ondersteunende) behandelingen. Hij eindigt met het schetsen van een toekomstperspectief waarin hij de nadruk legt op veelbelovende therapieën die momenteel in ontwikkeling zijn. Er is ruime gelegenheid om vragen te stellen. 

Dr. Aziz studeerde geneeskunde en specialiseerde zich in Neurologie en Epidemiologie aan de Universiteit Leiden. Gedurende een tweejarig verblijf in Londen  bekwaamde hij zich in bewegingsstoornissen en neurogenetische aandoeningen. In 2018 vestigde hij zich in Duitsland waar hij momenteel leider is van een onderzoeksgroep aan het 'German Centre for Neurodegenerative Diseases'. Ook is hij werkzaam als neuroloog bij de afdeling Neurologie van het Academisch Ziekenhuis van Bonn en is hij voorzitter van de wetenschappelijke en bio-ethische adviescommissie van het European Huntington Disease Network (EHDN).

Tijdstip

De bijeenkomst start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

Locatie

Topaz Overduin, kapel

Nachtegaallaan 5, 2225 SX Katwijk aan Zee

Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Vereniging van Huntington is aangesloten bij